Joburi de weekend: Grătarul, Petele și Mâncătorul de Ulei

E cald, e soare și e weekend: grătarul e pregătit. Un singur lucru ar mai fi de rezolvat înainte să ajungă prietenii, petele negre de grăsime de pe pardoseală. Mă gândesc să le curăț cu o soluție nouă.

 

Soluție nouă la propriu și la figurat: Oil Eater sau Mâncătorul de ulei 🙂

Aici la mine nimeni nu știe exact proveniența petelor. De la ce animal or fi? Porc, vită, oaie sau posibil chiar și cal – poate fi orice grăsime de animal de la tot ce a picurat pe aici de la mici, cârnați și pleșcavițe. Un lucru e cert: nu este ulei. În disperare de cauză decid totuși să-i dau bătaie cu Mâncătorul de Ulei, un flacon de un litru cu capac galben, care conține o soluție transparentă și vâscoasă. Un fel de domnul muscolo al petelor, ce așteaptă cu un calm scandinav demn de invidiat să se ia la trântă cu grăsimea necunoscută 🙂

Și ca să fiu sigur că văd diferența  (înainte și după) delimitez cu bandă de vopsit zona pe care (sper că) o voi curăța.

Apoi mă uit la etichetă să văd cum se folosește și ups, îmi dau seama că nu înțeleg o boabă. Am uitat să vă spun că Mâncătorul vine din Suedia și că încă nu-i înțeleg graiul. Nu-i bai, facem empiric, zic în gîndul meu, că doar n-o fi știința rachetelor. Am văzut scris pe etichetă că ceva durează 20 de minute și da, e clar, ăsta trebuie să fie intervalul de timp pentru care “se lasă” Mâncătorul să-și facă treaba.

Așa că am turnat din soluție într-o tavă de vopsit și cu ajutorul unei pensule am dat cu materialul pe gresia rugoasă.

Numai că… a început să facă spume! Nicio problemă, mi-am zis, poate că așa trebuie să fie.

După ce am dat cu Mâncătorul spumos l-am lăsat în pace timp de 20 de minute să se descurce cum poate.

După ce m-am întors și am șters ce a rămas din spumă cu un prosop de hârtie am examinat rezultatul. Vedeți și voi: a fost destul de… neconcludent.

Oare unde am greșit? Să încerc să descifrez eticheta? Să iau un dicționar suedez-român? Sau să tastez textul literă cu literă în google translate? Sau să trimit prin whatsapp la vreun prieten din Suedia? Nu, nimic din toate acestea. Hai să mai încercăm pe cont propriu! Poate că trebuie făcut altfel.

Am luat flaconul cu Mâncător și am turnat soluția vâscoasă direct pe suprafață. Nu am mai dat cu pensula ca să nu fac spumă.

Au urmat alte 20 de minute de liniște aparentă după care am luat pensula și am frecat pe suprafață tot ce a rămas din material.

Spumă, știu, dar parcă arată altfel.

Am șters, am spălat și hocus-pocus, abracadabra, iată surpriza: Măncătorul și a făcut treaba, petele de grăsime au dispărut!

Bravo Mâncătorule, sunt sigur că o să-ți faci mulți prieteni în rândul iubitorilor de grătar!